Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό KIDS SAVE LIVES

 

Με πίστη στις άπειρες ικανότητες των ΠΑΙΔΙΩΝ και με την ελπίδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ  της χώρας μας, εκπαιδεύσαμε με την βοήθεια του μέντορά μας, Μυρσίνη Φυλιανάκη  3 παιδιά του σχολείου μας στις βασικές δεξιότητες   Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με απώτερο στόχο να καλλιεργήσουμε στα παιδιά τις αρχές της ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ, του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ , της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  και του «αἰέν ἀριστεύειν», καθιστώντας τους  ενεργούς πολίτες.

Βασικό μας μέλημα ήταν  η επικρότηση της προσπάθειας των παιδιών αυτών, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την υιοθέτηση ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ που προασπίζουν την υγεία.



Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του 2ου γυμνασίου Αριδαίας Γιάννη Καρρά, Χρήστο Μπαιράμη και Λυσίτσκα Φένια για την συμμετοχή τους στον μαθητικό πανελλήνιο διαγωνισμό KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024 ο οποίος έλαβε χώρα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στις 13-04-24.
Τα παιδιά μας ζήσανε κάτι μοναδικό!
 
Διαγωνίστηκαν με πάνω από 150 σχολεία από όλη την Ελλάδα στις βασικές δεξιότητες
  Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Μπορεί να μην προκριθήκαμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο πραγματικός ΝΙΚΗΤΗΣ-ΝΙΚΗΤΡΙΑ μπορεί να εμφανιστεί μήνες ή χρόνια μετά, βοηθώντας ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, ένα αναίσθητο θύμα ή πνιγμονής να κρατηθεί στην ζωή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου